Öğrencilerimizin ARTWIST Atölye Çalışmaları Ödül Plaketlerine Dönüştü

İstanbul Yeni Havalimanı (İGA) Çevre ve Sürdürülebilirlik Direktörlüğü bünyesinde yaklaşık 2,5 yıldır devam eden Atıktan Sanata (ArtWist) projesi ile atıklar sanat eserlerine dönüşmektedir. Bu kapsamda projenin üniversiteler işbirliği kapsamında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerimizin, İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Öğr. Gör. Mehmet Erkök ile gerçekleştirmiş olduğu ARTWIST Atölye çalışması sonucu dizayn edilen ödüller, atık iş makinası parçaları ile üretilmiştir. Tasarımda sıkıştırılmış ahşapların bilgi birikimini barındıran kitabı çağrıştırdığı kaide üstüne, yukarıya doğru yükselen pirinç levha ile zirve olgusu yaratılmış ve zirveye doğru çıkan merdiven basamaklarında öğrencisinin elinden tutan öğretmen figürü ile de eğitimde öğretmenin rolü vurgulanmıştır. Bu ödüller Gelecek Eğitim’de Platformu’nun düzenlediği ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden binin üstünde okul öncesi öğretmeninin katıldığı “3. Okul Öncesi Eğitim Zirvesi” 4 Mayıs 2019’da “Yeteneğini Keşfet” sloganıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliklte sahiplerini bulmuştur. Ayrıca IGA Çevre ve Sürdürülebilirlik Direktörlüğü, yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görülmüş ve bu ödülü almalarında yapılan katkıdan dolayı ERÜ GSF Ailesine teşekkürlerini iletmişlerdir. ERÜ GSF Ailesi olarak bizlerde bu projede yer almamızı sağladıkları ve gösterdikleri çevreye duyarlı proje yaklaşımlarından dolayı kendilerine, Öğr. Gör. Mehmet Erkök'e ve fakültemiz ilgili akademik personeline teşekkür eder, hem kendilerinin hem de öğrenci ve personelimizin başarılarının devamını dileriz. Ödül ile ilgili İGA paylaşımını Linkedin'de görmek için tıklayınız.

Fakültemizde Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anma Sergisi Açıldı

2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin etkinlikleri çerçevesinde fakültemiz tarafından Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına sergi açıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi Prof. Dr. Zafer Bayburtluoğlu Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nurdan Karasu Gökçe ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.  Serginin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Rektör Çalış, “Bilindiği gibi bu yıl Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı. Dün, Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bununla alakalı bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıda, 2018 yılında aramızdan ayrılan Fuat Sezgin’in bilim hayatına verdiği önemli katkı anlatıldı. İnşallah ülkemizde nice Fuat Sezgin’ler yetişir. Prof. Dr. Fuat Sezgin gerçekten mükemmel bir bilim adamı, günde 17 saat çalışan bir bilim adamı ve asla milliyetinden, milletinden vazgeçmemiş bir bilim adamı. Bu bizim için büyük bir övünç kaynağı. Örnek alacağımız bir kişilik” dedi. Rektör Çalış, konuşmasının ardından sergideki tüm eserleri gezerek inceledi. Fakültemiz öğrenci ve öğretim üyelerinin çalışmalarından oluşan 150 eserden oluşan sergi, iki hafta süresince ziyaretçilere açık kalacak. .embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; margin-bottom:30px; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }